Dzień pierwszy opierał się na wiadomościach z zakresu świadomego i dobrze zbilansowanego odżywiania. Pani Zofia na lekcjach biologii przeprowadziła warsztaty dla uczniów klas V-VIII, podczas których przybliżyła tematykę zaburzeń odżywiania. Uczniowie klas 1-3 oraz dzieci z oddziałów przedszkolnych tworzyły wraz z wychowawcami „Talerz zdrowia” z przyniesionych owoców i warzyw. Klasa 6 przygotowała na zajęciach techniki pod opieką Pani Zofii Nowińskiej propozycje zdrowych posiłków dla klas 4-8. Uczniowie przygotowali ulotki informacyjne dotyczące przygotowanych przekąsek. Powstały pyszne sałatki, wrapy, gofry z owocami i owocowe koktaje. Zajęcia uświadomiły dzieciom, że owoce i warzywa są źródłem cennych witamin, a posiłki z nich wykonane są nie tylko kolorowe, ale i smaczne.





























